Phone 2+38 (068) 49 7 49 49
Mail 1info
05.27.2013

Гіпсокартон

Зараз не можливо собі уявити будівництво без використання гіпсокартонних плит. Це так зване, «сухе будівництво», оскільки в такому випадку застосовують технології найменшого використання води. У якості «сухого компонента» використовують гіпсокартон, що складається із гіпсової серцевини, облицьованої зовні спеціальним будівельним папером.

Зараз не можливо собі уявити будівництво без використання гіпсокартонних плит. Це так зване, «сухе будівництво», оскільки в такому випадку застосовують технології найменшого використання води. У якості «сухого компонента» використовують гіпсокартон, що складається із гіпсової серцевини, облицьованої зовні спеціальним будівельним папером.

Гіпсокартон являє собою будівельно-облицювальний матеріал, використання якого економить час та зводить до мінімуму трудоємність ремонтних робіт. Цей матеріал є волого- та вогнестійким, екологічно безпечним, до того ж він має здатність вигинатися (не втрачаючи своїх властивостей), що дозволяє отримати перегородки будь-якої потрібної форми.

Перевагами гіпсокартону є:

  • Простота в роботі
  • запобігання розповсюдженню вогню (вогнетривкий)
  • утворення гладкої поверхні під фарбу або шпалери.
  • Дешевизна
  • Невелика вага

Недоліками плит з гіпсокартону є:

  • крихкість
  • абсорбування води
  • пил, що утворюється під час обробки плит, може стати проблемою для очей та дихальних шліхів.

Залежно від області використання гіпсокартон поділяється на наступні види:

  • Стіновий, що використовується для облицювання стін та зведення перегородок. Застосування цього виду гіпсокартону дозволяє відмовитися від штукатурки.
  • Стельовий, який має товщину 9,5 мм та використовується для облаштування підвісних стель. Якщо з цією метою використати стіновий картон, вартість робіт збільшиться, а сама конструкція буде громіздкою.
  • Арочний, який має товщину 6,5 мм. Оскільки саме цей вид картону має властивості гнучкості та змочування то його використовується для робіт, пов’язаних із створенням вигнутих конструкцій, наприклад арок.
  • Вогнетривкий, до складу якого, окрім гіпсу та картону, ходить укріплюючи сітка зі скловолокна або скловолоконна фібра, яка забезпечує більшу вогнестійкість. У таких плитах, у випадку пожежі, волокно утримає гіпс протягом 2 годин, захищаючи дерев’яну конструкцію. Однак, умовою прояву цих властивостей є правильне вкладання плит. Вогнетривкими плитами варто покривати всі дерев’яні елементи мансардного поверху та кам’яні димоходи. Такі плити мають червоний колір.
  • Вологостійкий картон, просочений спеціальним засобом, що підвищує його вологостійкість відносно інших плит з гіпсокартону. Використовують у приміщеннях з відносною вологою до 85%. Однак така вологість не може зберігатися більше 10 годин. Плити цього виду мають зелений колір.

 

Найкращим засобом монтажу плит з гіпсокартону до скатів мансардного поверху є пригвинчування їх до каркасу зі сталевих профілів. Підвіси, що використовуються з даною метою, можуть бути звичайними та такими, що само закріплюються. У випадку застосування звичайних підвісів, профілі під час монтажу насуваються збоку, у випадку само закріплюючих – зачіпляються зверху.

Захищені від іржі металеві профілі можна різати лише за допомогою спеціальних ножиць, використовувати «болгарку» не можна. 

Читатайте також:

Мінеральна вата

Banner 3

Серед багатьох ідей щодо облаштування житла на одному з перших місць стоїть шумо- та теплоізоляція будівлі. Захист від холоду взимку та від спеки влітку, як правило вирішується за допомогою електроприборів, а от і звукоізоляцією набагато складніше – деколи здається, що сторонні звуки лунають зі всіх боків. Одночасно вирішити обидві ці...

Лінійка скловолоконної теплоізоляції з ECOSE® Technology - Knauf Insulation EXPERT

Ki expert logo 0

Лінійка скловолоконної теплоізоляції з ECOSE® Technology - Knauf Insulation EXPERT розроблена спеціально для приватних домовласників і майстрів, які самостійно набувають утеплювачі в будівельних магазинах. У спеціалізованій лінійці збережені всі переваги продукції TM Knauf Insulation, що виготовляється з використанням технології ...